Boots on the ground
Cases
Sparki logo

“Wij hebben juridische begeleiding nodig bij de oprichting van onze start-up”

WIE IS DE KLANT?

Sparki, een startup, is gespecialiseerd in de installatie, de exploitatie en het onderhoud van ultrasnelle laadstations voor electrische voertuigen. Sparki werd opgericht in februari 2022 en doet sindsdien beroep op de diensten van Agio Legal.

WAT WAS DE UITDAGING VOOR DE KLANT?

Als jonge onderneming had Sparki behoefte aan een goede juridische structuur en organisatie, alsook aan investeerders.

Daarnaast, om ultrasnelle laadstations te kunnen installeren en exploiteren, dient Sparki een samenwerking aan te gaan met eigenaars, huurders, of houders van een beperkt zakelijk recht, die op hun beurt kunnen profiteren van een deel van de winst. Dit behoefte de nodige juridische expertise.

WELKE OPLOSSING HEBBEN WE GEBRACHT VOOR DE KLANT?

Agio Legal staat tot op vandaag in voor de algehele juridische vormgeven en opvolging. Zo stelde zij aandeelhoudersovereenkomsten en managementovereenkomsten op.

Agio Capital en Agio Legal begeleiden samen de investeringen en kapitaalrondes. Zo hebben zij de intrede van de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (SFPIM) in het aandelenkapitaal van Sparki voorbereid en gerealiseerd.

Ten slotte stelt Agio Legal raam-, huur- en commissieovereenkomsten op voor de verschillende locaties waarvoor Sparki een samenwerking wenst aan te gaan.

Onze specialisten ter zake