Boots on the ground
agio legal logotype white

Vennootschapsrecht

Wij zijn ondernemers en kennen uw leefwereld.

Bij Agio Legal vindt u experts in het vennootschapsrecht, fusies & overnames en finance. Wij begeleiden u door het complexe doolhof van regelgeving die direct impact heeft op uw bedrijf. Daarbij durven wij samen met u verder kijken dan vandaag en denken wij met u mee over de toekomst van uw onderneming. Hierdoor kunnen wij oplossingen bieden die aansluiten bij uw toekomstige doelen, zelfs in onzekere tijden.

Wij blijven beschikbaar om u te helpen bij het navigeren door eventuele juridische uitdagingen en bieden ondersteuning en oplossingen om het succes van uw onderneming te waarborgen, zoals bij de realisatie van uw groeiplannen door overnames of anderzijds. Als vaste partner van uw bedrijf kan u steeds terugvallen op onze expertise, in goede én in slechte tijden.

vennootschapsrecht

Contacteer ons nu voor:

  • Vennootschapsrecht – Wij ondersteunen uw onderneming gedurende diens gehele levenscyclus, vanaf de oprichting tot de overdracht of ontbinding ervan. En we leiden u evenzeer door het proces om statuten te wijzigen of de kapitaalstructuur te veranderen.
  • Governance – Wij assisteren u in het juridisch structureren van de werking van uw vennootschap, bijvoorbeeld door het opstellen en onderhandelen van aandeelhoudersovereenkomsten of het opvolgen van veranderingen binnen het bestuur.
  • Fusies en overnames – Wij staan Belgische en internationale klanten bij in hun groei door fusies en overnames. Zo begrijpen we dat uw onderneming steeds in beweging is en wij bieden advies tijdens kritieke momenten, zoals plotseling overnamekansen, de verkoop van uw eigen onderneming of mogelijke joint ventures. Ons team zorgt voor de nodige transactiedocumenten, in zowel aandelen- als activatransacties (intentieverklaring, koop-verkoopovereenkomst, aandeelhoudersovereenkomst, financieringsovereenkomst en andere), en bezorgen een gedetailleerd verslag op basis van een juridische due diligence. En we denken mee na over de integratie van de overgenomen vennootschap in uw structuur, of een gestructureerde exit uit uw eigen onderneming, waarbij wij telkens de best mogelijke deal trachten te onderhandelen.
  • Private equity en durfkapitaal – Wij adviseren Belgische en internationale investeerders, doelondernemingen, hun bestuur of aandeelhouders bij alle soorten investeringen door kapitaalfondsen. Ook kennen we de doelen en bezorgdheden van beide partijen en onderhandelen met het doel om een sterke samenwerking en een gezamenlijke groei te kunnen bevorderen tussen de partijen.
  • Conflicten – Wij staan achter u bij een conflict met uw andere aandeelhouders of bestuurders. Zo begeleiden we u met een vaste, deskundige hand gedurende een bemiddeling, of verdedigen uw belangen in een juridische procedure.