Boots on the ground
Team
agio legal logotype white

Steven De Schrijver

Partner Agio Legal

Steven De Schrijver is partner bij Agio Legal en gespecialiseerd in fusies en overnames, vennootschapsrecht, IT en media, gegevensbescherming en privacy, en outsourcing. Hij heeft bijna 30 jaar ervaring in het adviseren van Belgische en internationale bedrijven bij fusies en overnames en heeft geadviseerd bij talrijke nationale en internationale transacties in, onder andere, de technologie-, IT-, media-, telecommunicatie- en biowetenschappensector.

Tot zijn cliënten behoren enkele van de grootste Belgische en buitenlandse technologiebedrijven en bedrijven in de innovatieve economie. Steven adviseert hen over complexe commerciële contracten en projecten op het gebied van nieuwe technologieën, bijna altijd met een grensoverschrijdend element.

Steven staat er bij zijn cliënten om bekend dat hij zich 100% inzet om het gewenste doel van zijn cliënten te bereiken. Hij is proactief, responsief, uiterst toegankelijk en pragmatisch. Steven heeft een uitgebreid netwerk van buitenlandse advocaten met wie hij nauw samenwerkt bij inkomende en uitgaande internationale transacties en projecten.

Onderscheidingen en lidmaatschappen
– WWL Data Thought Leader getuigenis: “Een ervaren en opmerkelijke advocaat in het volledige scala van datawerk. Een van de beste in Europa. Hij is zeer bekwaam en geeft hands-on advies.”
– Aanbevolen als vooraanstaand expert in IT-recht door Chambers Europe, Legal 500 en IFLR
– Zeven keer de Who’s Who Legal award ontvangen als wereldwijde IT-advocaat van het jaar
– Client Choice Award Ondernemingsrecht 2012
– Client Choice Award Gegevensbescherming 2022
– Lid van de Corporate and M&A and Technology Committee van de IBA
– Erelid van AIJA
– Lid van IR Global
– Vice-voorzitter van de Tech M&A Commissie van ITechLaw
– Voorzitter van de redactie van Computerrecht, het enige Nederlandstalige tijdschrift op het gebied van computerrecht

Opleiding
Steven De Schrijver behaalde zijn JD (magna cum laude) aan de Universiteit Antwerpen (België) in 1992 en een LLM aan de University of Virginia School of Law in 1993 en aan de Universiteit Antwerpen in 1995. Hij is lid van de Brusselse balie.