Boots on the ground
Cases
agio case logo SwiftPharma

“Ik zoek investeerders binnen de farmaceutische sector”

WIE IS DE KLANT?

SwiftPharma is als startup actief in de farmaceutische sector. Het bedrijf houdt zich bezig met biotechnologisch onderzoek op planten en tracht daarbij tot farmaceutische toepassingen te komen, zonder beroep te moeten doen op dierlijke bestanddelen of zonder te moeten testen op dieren.

 

WAT WAS DE UITDAGING VOOR DE KLANT?

De kosten van R&D alsook het vinden van toepassingen waren zeer kostelijk. Om haar idee te commercialiseren was bijkomend kapitaal en een commercieel netwerk nodig.

SwiftPharma zocht aldus investeerders voor zowel haar labo R&D afdeling als haar productieafdeling. Beide businesses zijn evenwel zeer verschillend wat betreft zowel het rendement als de investeringsnoden.

 

WELKE OPLOSSING HEBBEN WE GEBRACHT VOOR DE KLANT?

Agio Legal heeft na analyse een splitsing tussen beide afdelingen uitgewerkt.

Agio Capital heeft vervolgens investeerders gezocht voor de beide afdelingen.

Agio Legal stond nadien in voor de redactie van een service level agreement tussen de twee activiteiten. Daarnaast heeft zij tevens de herverdeling van de aandelen binnen de structuur begeleid en daarbij de juiste governance uitgewerkt.

Ten slotte heeft het IP-team van Agio Legal geassisteerd in de onderhandelingen en de redactie van de contracten met verschillende grote klanten van SwiftPharma.