Boots on the ground
Team
agio capital logotype white

Ben Wu

Director Agio Capital

Ben Wu is momenteel Healthcare Director bij Agio Capital, een in België gevestigd adviesbureau. Agio Capital levert financiële en zakelijke adviesdiensten om voornamelijk Europese farmaceutische, biotechnologische en medische technologiebedrijven te ondersteunen op weg naar China. Agio’s belangrijkste activiteiten omvatten het faciliteren van Europese licenties en technologieoverdracht naar Chinese biotech- en farmaceutische bedrijven, directe toegang van Europese bedrijven tot China voor commercialisering, het vormen van joint ventures met Chinese bedrijven en het zoeken naar Chinese investeerders en strategische partners. Meer recentelijk is Agio ook actief geweest in het helpen van Chinese biotechbedrijven bij het aangaan van partnerschappen in Europa.

Ben heeft een grondige kennis van de farmaceutische markten en een sterk netwerk met de durfkapitaalgemeenschap in de regio Groot-China.

Ben heeft bijna dertig jaar ervaring in de farmaceutische industrie en heeft leidinggevende posities bekleed in de regio Azië-Pacific. De heer Ben trad voor het eerst in dienst bij Sanofi-Genzyme in 2008 om als pionier op te treden bij de inspanningen van het bedrijf om uit te breiden naar Hong Kong, gevolgd door algemene managementfuncties in Zuidoost-Azië, Taiwan en China. Van 2012-2015 was de heer Wu algemeen manager bij Sanofi-Genzyme in China. Voordat hij bij Genzyme kwam, werkte de heer Wu meer dan 14 jaar bij Johnson & Johnson waar hij lokale en regionale leidinggevende functies bekleedde.

Meer recentelijk was Ben de oprichtende CEO van Citrine Medicine van 2019 tot 2021. Citrine Medicine werd in 2019 opgericht als een in China gevestigd therapeutisch platform voor zeldzame ziekten waaraan geen behoefte is en dat is gebouwd op sterke co-ontwikkeling en schaalbare commercialiseringsmogelijkheden.

Voordat hij bij Citrine Medicine kwam, was Ben van 2017-2019 hoofd zeldzame ziekten bij CANbridge Pharmaceuticals. Bij CANbridge richtte Ben de eerste business unit voor zeldzame ziekten van het bedrijf op. CANbridge Pharmaceuticals (HKEX:1228) werd het eerste op zeldzame ziekten gerichte bedrijf dat een beursnotering kreeg op de Hong Kong Stock Exchange.

Ben is een geregistreerde apotheker in Canada, met een bachelor in farmaceutische wetenschappen en een MBA van de University of British Columbia in Canada.