Agio Legal en Newton Law fuseren

Nicole Van Ranst vervoegt Agio Legal

Vandaag kondigen de advocatenkantoren Agio Legal en Newton Law aan dat ze voortaan hun krachten bundelen. Nicole Van Ranst versterkt, samen met haar collega’s Amber Meiresonne en Alessandra Oliver, de afdeling Fusies & Overnames van Agio Legal. Na eerdere integraties met de kantoren Ligé en Tilleman Van Hoogenbemt, en met de komst van Steven De Schrijver en zijn team, bouwt Agio Legal zo verder aan haar ondernemende groeitraject.

Nicole Van Ranst (59) startte haar carrière aan de Brusselse balie in 1985 bij Lafili & Van Crombrugghe. In 1995 richtte zij mee Marx Van Ranst Vermeersch & Partners op. De jongste jaren was zij als Managing Partner actief bij Newton Law. Van Ranst is gespecialiseerd in fusies en overnames, zowel in binnen- als buitenland.

Zij bouwde een stevige reputatie op in sectoren zoals sport, reclame & entertainment, technologie, maar ook logistiek en retail vastgoed, transport, voeding en andere sectoren. Vaak werkt zij samen met gerenommeerde buitenlandse advocaten-, revisoren- en accountantskantoren.

Daarnaast adviseert Van Ranst zowel multinationale bedrijven als KMO’s en zetelt zij in diverse raden van bestuur en advies. Zij volgde opleidingen aan INSEAD (Fontaineblau en Singapore) en Antwerp Management School. Zij is een erkend adviseur van familiebedrijven en een Guberna gecertificeerd bestuurder.

Als Officer van de International Bar Association (IBA) organiseerde zij de jongste jaren topseminaries in Miami, Parijs en Amsterdam over de nieuwste ontwikkelingen in M&A en transitie en exits in familiebdrijven. Zij was tevens President van de International Association of Young Lawyers (AIJA) en voorzitter van het Bureau van Juridische Bijstand aan de Brusselse Balie.

Samen met Van Ranst vervoegen ook haar confraters van Newton Law, Amber Meiresonne en Alessandra Oliver, het team van Agio Legal.

“Met deze nieuwe stap zullen wij onze cliënten, zowel in eigen land als buiten de landsgrenzen, nog beter van dienst zijn,” aldus Nicole Van Ranst. “Door deze integratie bieden wij hen voortaan een nog completer aanbod van geïntegreerde juridische expertise aan. Ook qua multidisciplinaire diensten via de business partners Agio Capital en Agio Finance kunnen wij extra waarde aanbrengen voor onze cliënten.” 

“Nicole Van Ranst is één van de toonaangevende experten in fusies en overnames in de Lage Landen. Zij realiseerde in de voorbije 35 jaar met succes tal van uitdagende transacties. Met haar uitgebreide knowhow en ervaring en haar indrukwekkend internationaal netwerk betekent zij een waardevolle aanwinst voor het Agio Legal team,” aldus Philippe Van den Broecke, stichtend vennoot van Agio Legal. “Samen met Steven De Schrijver zal Nicole als partner ons departement Fusies & Overnames verder uitbouwen tot een nog krachtiger en slagvaardiger team.

Nicole is een geëngageerde advocate en haar unieke kennis en ervaring worden gewaardeerd in eigen land en ver daarbuiten. Wij verwelkomen Nicole en haar team van harte in de alsmaar groeiende Agio familie.”