Overname van Nextauth door itsme®

AGIO Capital

itsme®, de identiteitsapp die al het vertrouwen van bijna 7 miljoen Belgen heeft gewonnen en door meer dan 800 bedrijven wordt gebruikt, heeft het Leuvense bedrijf nextAuth, gespecialiseerd in multifactorauthenticatie, overgenomen. Hiermee zet itsme® een volgende stap in de uitbreiding van haar aanbod.

Met de overname van nextAuth breidt itsme® haar diensten ook uit naar partners en klanten die op zoek zijn naar authenticatieoplossingen die in hun eigen applicaties kunnen worden geïntegreerd. Hieronder vallen biometrische en wachtwoordloze mobiele multi-factor authenticatie (MFA) systemen geïntegreerd in bankapplicaties.

Deze overname combineert twee Belgische technologische succesverhalen, in een domein waarin België al zeer geavanceerd is.

Agio Capital trad op als exclusief adviseur voor nextAuth toen het bedrijf op zoek was naar strategische opties. We hebben nextAuth bijgestaan in het opstarten van een competitief proces met investeerders en potentiële overnemers, wat resulteerde in een succesvolle overname en de verdieping van twee Belgische bedrijven.

Onze specialisten ter zake