Zakendoen in Litouwen: exclusief netwerkevenement

AGIO Legal

In de Global Financial Times-rating van 2023 kregen Litouwen en zijn vrije economische zones Kaunas & Klaipeda zeer hoge scores, als een van de meest veelbelovende investeringslocaties in Europa. Met name de stad en het district Kaunas behaalden een hoge positie in hun jaarlijkse ranglijst van investeringsaantrekkelijkheid, ‘European Cities and Regions of the Future 2023’.

Het is zonder twijfel dat het gunstige belastingklimaat en het bedrijfsvriendelijke klimaat geweldige mogelijkheden bieden voor buitenlandse investeerders en ondernemers.

 

Agio was dan ook bijzonder verheugd om een exclusief zakelijk evenement ‘Zakendoen in Litouwen’ te organiseren in Villa Raphaelle in Ekeren.

 

Mevrouw Rita Kazragiene, die sinds augustus 2018 ambassadeur van Litouwen is in België, Luxemburg en Algerije, en voormalig plaatsvervangend permanente vertegenwoordiger van Litouwen bij de VN (2014), was onze eregast.

Ze was ook betrokken bij de voorbereiding en het voorzitterschap van Litouwen van de EU-Raad (2013) en de verkiezingscampagnes van Litouwen voor de Veiligheidsraad van de VN (gekozen in 2013) en het voorzitterschap van de Algemene Vergadering van de VN.

Mevrouw Ingrida Vizbaraite, CEO van Brolis Timber, met het hoofdkantoor in Vilnius en fabrieken in Kaunas en Klaipeda, was ook aanwezig via een videolink.
Brolis Timber is gespecialiseerd in de productie van milieuvriendelijke houtproducten sinds 2009. Onlangs behaalde het een belangrijke mijlpaal door de opening van de eerste gecertificeerde Thermowood-fabriek van Litouwen in Kaunas FEZ (december 2022).

De heer Filip Goddevriendt, partner bij Agio Legal, gaf een presentatie over belastingvoordelen in Litouwen & vrije economische zones en mogelijkheden voor Belgische ondernemers en investeerders.

 

Hieronder vindt u de foto’s van het evenement: