AGIO Capital en AcademicLabs ondertekenen een strategische samenwerkingsovereenkomst

AGIO Capital

Agio Capital en AcademicLabs hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Door deze samenwerking willen zowel Agio Capital als AcademicLabs de ondersteuning van life sciences bedrijven katalyseren bij hun internationale expansie in Azië met een focus op China.

 

Agio Capital zal het platform voor wetenschappelijke landscaping van AcademicLabs gebruiken om ondersteuning te bieden bij het in kaart brengen van KOL’s en om gezondheidswetenschappelijke ziektespecifieke inhoud te bieden in haar diensten voor bedrijfsontwikkeling voor klanten. Het platform zal de informatiebron vormen voor het in kaart brengen van verschillende belangrijke succesfactoren in specifieke ziektegebieden bij het betreden van de Aziatische en Chinese markt. AcademicLabs zal de bevindingen van Agio Capital valideren en de op Azië gerichte informatie in het platform verbeteren, uitbreiden en uitbreiden, op basis van de feedback en resultaten die Agio Capital zal leveren met behulp van het platform.

 

Henk Joos, directeur Gezondheidszorg van AGIO Capital and Business Solutions is zeer verheugd met deze samenwerking: ‘Ik heb de ontwikkeling van AcademicLabs de afgelopen jaren met veel interesse gevolgd en heb nu deze samenwerking getekend omdat het de perfecte ondersteunende tool is voor onze klantendiensten. De database is op grote schaal gebruikt door farmaceutische en biotechnologische startups voor wetenschappelijke landschapsanalyses. Recentelijk heeft het veel diepere inzichten verworven richting Azië en China en deze samenwerking kan deze ontwikkeling alleen maar verder versterken’.

 

Arne Smolders CEO van AcademicLabs is ook enthousiast over de strategische samenwerking: ‘Een snel groeiend aantal biotech bedrijven gebruikt het AcademicLabs platform voor het identificeren van partners, concurrentie positionering, het vinden van nieuwe onderzoekssamenwerkingen en out-licensing mogelijkheden. Dankzij ons strategisch partnerschap met AGIO Capital, een leider in het katalyseren van links tussen Europese life science bedrijven en Aziatische investeerders en strategische partners, kunnen life science bedrijven dergelijke landschapsvormende activiteiten nu uitbesteden. Ze zullen profiteren van een geïntegreerde strategische en gegevensgestuurde financiële en bedrijfsontwikkelingsdienst om effectief te profiteren van de enorme kansen op de Aziatische en Europese markten.

 

AcademicLabs heeft in de afgelopen 6 jaar een wereldwijd platform voor wetenschappelijke landscaping ontwikkeld, dat inzicht biedt in 150.000 academische onderzoeksgroepen, 4 miljoen wetenschappelijke experts, 30.000 biotechbedrijven, grote farmaceutische bedrijven, universiteiten en ziekenhuizen, samen met hun gerelateerde activiteiten (publicaties, octrooien, onderzoeksprojecten, klinische tests, …). Via zijn platform stelt AcademicLabs wetenschappers, business developers en inlichtingenprofessionals in de industrie en de academische wereld in staat om betere en snellere datagedreven beslissingen te nemen door middel van zeer geavanceerde wetenschappelijke landscaping en expertanalyses.

 

AGIO Capital & Business Solutions is een financieel/bedrijfsadviseur voor bedrijven die actief zijn in diverse hightechdomeinen (Life Sciences, Technologie en Industrie 4.0). We ondersteunen bedrijven met verwaterende en niet-verwaterende fondsenwerving en het smeden van zakelijke deals (licentieovereenkomsten, JV’s of M&A-transacties). In de gezondheidszorg is AGIO vooral succesvol in het verbinden van Europese bedrijven met Aziatische investeerders en Life Sciences bedrijven. Het is ook betrokken bij het ‘verbinden van de puntjes’ voor en na de deal in de complexe waardeketen van de ontwikkeling en lancering van gezondheidszorgproducten.

Onze specialisten ter zake