Ons artikel in De Tijd: Chinese big tech is dood, leve innovatie

We staan in de Belgische krant De Tijd, over big tech in China en de nieuwe dynamiek in de sector, zowel in China als in Europa.

Veel Chinese grote techbedrijven, zoals Alibaba en Tencent, zaten gevangen in hun eigen gevangenis, om het zo maar te zeggen. Het was onmogelijk om WeChat pay te gebruiken in de Alibaba omgeving en vice versa. Dit is nu verleden tijd. De monopolies worden langzaam neergehaald, dankzij een nieuwe wet over monopolies. Hierdoor wordt het voor kleinere bedrijven makkelijker om de markt te betreden.

Dit betekent dat er meer ruimte komt voor innovatie en nieuwe ideeën van kleine startups.

Wat er nu in China gebeurt, zal vroeg of laat ook merkbaar zijn in Europa. Als de concurrentie in China toeneemt, zullen Chinese bedrijven naar andere markten gaan kijken, waaronder de Europese markt.

Wil je het volledige artikel lezen? Klik dan hier.