Boots on the ground
Cases
agio case logo galaxi studios sf 1979 unnamed

“Mijn investeerders hebben afgehaakt waardoor ik mijn kredietaflossingen niet meer kan naleven”

WIE IS DE KLANT?

Agio Legal heeft haar juridische diensten verleend aan het consortium van de Auro groep en de Galaxy Studios. De Galaxy Studios groep enerzijds is een cluster van bedrijven, die zich allen toeleggen op de film-, muziek- en audiotechnologie. Naast de groep Galaxy is er ook de groep Auro. Deze ontwikkelde een baanbrekende technologie van ‘immersive’ sound (de volgende generatie ‘surround’ geluid). De uitvinding “Auro 3D” werd in 2005 ontwikkeld in de studio’s van verzoekster en werd in de markt gelanceerd in 2010. Het Kempens bedrijf is wereldwijd uitgegroeid tot één van de allerbeste spelers in de 3D Audio markt.

 

WAT WAS DE UITDAGING VOOR DE KLANT?

Een eerste uitdaging betreft de specifieke niche en markt waarin de klant actief is. Met het product van de klant gaan daarnaast hoge ontwikkelingskosten gepaard. Om haar product te kunnen commercialiseren, was de klant aldus op zoek naar investeerders.

Ingevolge een discussie met een concurrent, Dolby, die zeer geïntegreerd was in de Amerikaanse markt, werd de klant de facto afgeschermd van deze markt. Omdat een doorbraak op de Amerikaanse markt feitelijk onmogelijk bleek, richtte ze haar pijlen op de Aziatische markt. Echter, ingevolge de COVID-19-crisis, haakten vele Aziatische kandidaat-investeerders af.

Commercialisatie van het product bleef aldus uit, evenals de nodige inkomsten. Deze problemen zorgden er tevens voor dat de klant kredietaflossingen niet kon naleven en dat dus ook de banken tegenwerkten.

 

WELKE OPLOSSING HEBBEN WE GEBRACHT VOOR DE KLANT?

Agio Legal heeft de klant bijgestaan, zowel via de rechtbank middels een procedure van gerechtelijke reorganisatie als buiten de rechtbank om. Verschillende herstructureringen werden doorgevoerd.

Gelet op de problemen met de banken, heeft Agio Legal tevens onderhandelingen met de banken gevoerd, zodat de rust kon wederkeren.