Boots on the ground
Team
agio capital logotype white

Luc Dooms

Senior Analyst Agio Capital

Luc behaalde een Master in de Natuurkunde (1985) en Computerwetenschappen (1993), maar begon zijn professionele carrière als natuurkundig onderzoeker aan de KULeuven. Na het verlaten van de academische wereld dook hij volledig in de ICT en verwierf hij diepgaande kennis over software engineering, artificiële intelligentie, netwerken en netwerkbeveiliging. In 1998 is hij medeoprichter van C-CURE en leidt hij het bedrijf van een innovatieve start-up naar een beruchte, vertrouwde en betrouwbare cybersecuritypartner op de Europese markt. In juni 2010 werd C-CURE overgenomen door telecomgigant Telenet en werd het samengevoegd en geïntegreerd in de Telenet Solutions Division. Vandaag de dag gebruikt Luc zijn expertise in raden en commissies en investeert hij ook mee in innovatieve start-ups in een vroeg stadium.

Wanneer ben je bij AGIO Capital begonnen en hoe ben je met ons in contact gekomen?
Ik ben bij Agio Capital begonnen in juni 2020, tijdens de crisis.

Waarom ben je bij ons gekomen?
Het idee dat mij werd voorgelegd om een guerilla finance boutique op te zetten die gespecialiseerd is in het financieren van innovatieve bedrijven, sprak mij erg aan.

Wat vind je leuk aan je werk, wat is je favoriete onderdeel?
De kloof tussen technologie en financiën dichten. Investeerders achter het pitch deck laten kijken. Fungeren als een no-bullshit filter.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?
Werken aan technologisch interessante deals en een verschil maken voor investeerders met een duidelijke technologische visie.

Wat zijn je hobby’s, wat doe je in je vrije tijd?
www.wynelover.com, theoretische natuurkunde en muziek

En tot slot, waarom is AGIO anders dan de rest?
Agio gaat niet met de stroom mee en heeft het lef om complexere zaken aan te pakken.