Steven De Schrijver vervoegt Agio Legal

21 november 2022: BELANGRIJK NIEUWS! Vanaf 16 november vervoegt Steven De Schrijver, één van de toonaangevende experts in België inzake grensoverschrijdende fusies en overnames in de TMT & Life Science sectoren en technologierecht, de rangen van Agio Legal. Na 10 jaar als partner bij Astrea, bundelt hij opnieuw zijn krachten met Philippe Van den Broecke, stichtend vennoot van Agio Legal. Samen met zijn team zal Steven de afdelingen Fusies & Overnames en TMT (Technologie, Media en Telecom) en de internationale praktijk van Agio Legal aanzienlijk versterken.

Steven begon zijn carrière in 1993. Projecten zoals de lancering van het eerste mobiele telefoonnetwerk in België, de Gouden Gids oorlog, het opzetten van enkele van de eerste e-commerce platformen, het toezicht op de eerste grote pan-Europese privacy projecten, de overname van Telenet en het Vlaamse kabelnetwerk gaven een belangrijke wending aan zijn carrière. Toegewijde technologieadvocaten waren in die tijd immers zeldzaam en zijn expertise breidde zich gestaag uit tot het technologie- en privacyrecht. In de loop der jaren begeleidde hij meer dan 100 grensoverschrijdende transacties, vaak in samenwerking met gerenommeerde buitenlandse advocatenkantoren. Steven adviseert ook tal van bekende technologiebedrijven in de meest uiteenlopende zaken.

Vandaag kan Steven De Schrijver gecontacteerd worden voor fusies en overnames voornamelijk maar niet uitsluitend in de Tech en Life Sciences sector en voor advies over complexe technologiecontracten (bv. outsourcing, software en cloud contracten) en privacy en telecomrecht kwesties. Daarnaast adviseert hij vaak over geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie, drones, medtech en digitale transformaties.

Gedurende zijn carrière ontving Steven onder meer maar liefst zeven onderscheidingen als Who’s Who Legal Data Lawyer of the Year en Lexology Client Choice awards voor Vennootschapsrecht en Privacyrecht. Deze prijzen zijn gebaseerd op aanbevelingen van collega’s en cliënten.

Na meer dan 29 jaar bij andere Belgische advocatenkantoren te hebben gewerkt, vindt Steven De Schrijver dat de tijd rijp is voor een nieuwe belangrijke stap in zijn carrière: “De grootste reden voor deze verandering was dat ik een nieuwe uitdaging nodig had. Met Agio Legal heb ik een kantoor gevonden met een échte ondernemersgeest en een heel ambitieus groeitraject dat zich daarenboven volledig wil inzetten om mijn grensoverschrijdende M&A- en TMT-praktijk te ondersteunen. Verder herken ik me helemaal in de kernwaarden en de focus van Agio Legal op een persoonlijke aanpak, het creëren van meerwaarde voor onze cliënten en het opleiden van jong talent. Ook de multidisciplinaire diensten die ik, via business partners Agio Capital en Agio Finance, aan mijn klanten kan aanbieden, kunnen waarde toevoegen aan de business van mijn cliënten.”

Philippe Van den Broecke, stichtend vennoot van Agio Legal, becommentarieert het belangrijke nieuws met betrekking tot de komst van Steven als volgt: “Ik ben zeer blij en trots dat we een advocaat van het kaliber en met de internationale reputatie van Steven hebben kunnen overtuigen van ons project en dat ik na 10 jaar opnieuw met hem kan samenwerken. Steven is een hardwerkende en toegewijde advocaat wiens ervaring in de technologiesector en responsiviteit sterk gewaardeerd wordt door tech bedrijven en buitenlandse advocatenkantoren die vaak op zijn expertise beroep doen. Zijn sectorfocus versterkt Agio Legal en sluit perfect aan op de activiteiten van business partner Agio Capital. Bovendien is Steven een mooie en warme persoonlijkheid die zich steeds ten dienste stel van anderen wat bij Agio Legal in het DNA zit. We verwelkomen hem en zijn team dan ook bijzonder graag in de Agio-familie.”