Bedrijven in nood: Hoe financieel noodlijdende bedrijven helpen

Philippe Termote is een comitee member van IR Global, een vooraanstaand internationaal netwerk van bedrijfsadviseurs. Philippe stuurt mee de werkgroep insolventierecht aan binnen IR Global en bekijkt de internationale tendensen binnen het Internationaal Insolventierecht.



Als lid van IR Global droeg Philippe Termote bij aan het opiniestuk ‘Distressed Companies: How to help financial distressed companies‘ waar IR Global-leden praten over de problemen met noodlijdende bedrijven in hun rechtsgebied. Ze geven een overzicht van het ondernemingsklimaat na de pandemie en bekijken vervolgens dieper welke mogelijkheden tot herstel er bestaan binnen hun rechtsgebied om noodlijdende bedrijven te helpen.



In België vertrouwen noodlijdende bedrijven op de procedure van gerechtelijke reorganisatie, waar Agio Legal bijzonder in gespecialiseerd is. Het gevolg hiervan is een periode van bescherming tegen schuldeisers die geboden wordt aan bedrijven die een reorganisatie aanvragen onder toezicht en begeleiding van de Ondernemingsrechtbank.





ARTIKEL


 

Onze specialisten ter zake