Artikel Biocentury: De mRNA therapeutica pijplijn: Data Byte

De mRNA-technologie krijgt steeds meer aandacht door het gebruik ervan in COVID-19-vaccins, maar het gebruik ervan is breder toepasbaar dan alleen voor COVID-19. Onze klant eTheRNA is een van de pioniers die deze technologie gebruikt.

Sinds de ontwikkeling van COVID-19 is het gebruik van mRNA bekender geworden. Toch is het potentieel van deze technologie breder dan alleen voor profylaxe.

Veel nieuwe geneesmiddelen op basis van mRNA bevinden zich nu in klinische testfasen, de meeste voor verschillende soorten kanker. BioNTech, Moderna en onze eigen klant eTheRNA zijn de drie pioniers die de mRNA-technologie gebruiken. Andere toepassingen zijn hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten en infectieziekten.

Meer informatie is te vinden in het artikel van Biocentury over mRNA-technologie.

Wilt u meer weten en het artikel lezen? Klik dan hier.