Onze deals: Complix sluit wereldwijde geneesmiddelenontwikkelingsovereenkomst met Jiangsu Nhwa Pharma

Uitbreiding van het revolutionaire Cell-Penetrating Alphabody platform van Complix buiten oncologie en auto-immuunziekten

Complix, een Belgisch biofarmaceutisch bedrijf dat een pijplijn van transformatieve celpenetrerende alfabodie (CPAB) therapeutica ontwikkelt, kondigt aan dat het een tweede wereldwijde samenwerkings- en licentieovereenkomst heeft getekend met een Chinese partner. Jiangsu Nhwa Pharmaceutical Co. (SZ002262) is een toonaangevend CNS-bedrijf in China, met meer dan 4.000 werknemers, dat zich richt op de ontwikkeling, productie en commercialisering van innovatieve geneesmiddelen op het gebied van anesthesie, analgesie, psychiatrie en neurologie.

Complix en Nhwa zullen samen nieuwe CPAB’s ontwikkelen die in staat zijn om de bloed-hersenbarrière en celmembraansystemen te passeren tegen 2 belangrijke ziektedoelwitten van het CZS, die voorheen als niet-geneesbaar werden beschouwd door de huidige geneesmiddelenmodaliteiten.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst zal Complix licentiebetalingen en mijlpaalbetalingen ontvangen, evenals royalty’s op toekomstige commerciële verkopen in Groot-China. Nhwa krijgt een exclusieve licentie voor Groot-China voor het ontwikkelen, produceren en commercialiseren van de CPAB’s uit de samenwerking. Beide bedrijven behouden de gezamenlijke ontwikkelings- en commercialiseringsrechten voor deze CPAB’s in de rest van de wereld.

De ondertekening van de samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal voor beide bedrijven, aangezien de overeenkomst Nhwa’s eerste betrokkenheid op het gebied van macromoleculaire biofarmaceutica markeert, terwijl het Complix CPAB-platform verder reikt dan oncologie, auto-immuniteit en virusziekten, naar het belangrijkste ziektegebied van het CZS.

Hoe Agio Capital  hielp

AGIO Capital  hielp Complix met het identificeren van belangrijke strategische partners in China en ondersteunde Complix actief tijdens de partnerdiscussies en onderhandelingen met Nhwa.

Deze licentieovereenkomst markeert de tweede wereldwijde licentieovereenkomst voor Complix met een Chinese partner dit jaar. Beide deals werden ondersteund door Agio Capital.

Lees voor meer informatie het volledige persbericht.