Onze deals: Complix ondertekent wereldwijde overeenkomst voor het ontdekken en ontwikkelen van medicijnen met I-Mab

AGIO Capital ondersteunde Complix bij de ondertekening van een wereldwijde overeenkomst voor ontdekking en ontwikkeling van geneesmiddelen tegen twee intracellulaire doelen in de immuno-oncologie, met het op Nasdaq genoteerde I-Mab.

Complix, een Belgisch biofarmaceutisch bedrijf dat een pijplijn van transformatieve Alphabody-therapieën ontwikkelt, kondigt aan dat het een belangrijke overeenkomst heeft gesloten met I-Mab (Nasdaq: IMAB), een innovatiegedreven biofarmaceutisch bedrijf in een klinische fase dat zich toelegt op nieuwe & gedifferentieerde biologische geneesmiddelen in de immuno-oncologie.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Complix vooruitbetalingen en onderzoeksfinanciering ontvangen, evenals mijlpaalbetalingen en royalty’s voor de levering van celpenetrerende Alphabodies (CPAB’s) tegen twee intracellulaire doelwitten in de immuno-oncologie, met behulp van het gepatenteerde Alphabody-platform. De resulterende CPAB’s zullen een klinische ontwikkeling ondergaan die door beide bedrijven gezamenlijk zal worden beheerd. I-Mab krijgt een exclusieve licentie om de CPAB’s te commercialiseren in Groot-China, terwijl Complix de gezamenlijke ontwikkelings- en commercialiseringsrechten behoudt in de rest van de wereld.

CPAB’s zijn een revolutionaire klasse van kleine eiwitten die zijn ontworpen om te binden aan een verscheidenheid van antigenen. Uit de beschikbare gegevens blijkt dat CPAB’s het potentieel hebben om een breed scala aan ziektedoelwitten aan te pakken, met name intracellulaire doelwitten die voor de huidige therapieën moeilijk te bereiken zijn.

Alphabodies passeren niet alleen celmembranen, maar kunnen ook de bloed-hersenbarrière passeren om ziekten van het CZS aan te pakken en kunnen oraal worden toegediend omdat ze de darmwand kunnen passeren.

Hoe Agio Capital hielp

AGIO Capital & Business Solutions heeft Complix succesvol ondersteund bij het identificeren van belangrijke strategische partners in China en het leveren van adviesdiensten tijdens de strategische partnerdiscussies met I-Mab.

Klik hier voor het volledige persbericht.