Onze deals: Futura Medical sluit licentieovereenkomst met Co-High

Ondersteuning van de investering en een 50:50 samenwerking om MED3000 te commercialiseren in Groot-China & Zuidoost-Azië

Futura Medical plc (AIM:FUM), een Engels farmaceutisch bedrijf dat een portfolio van innovatieve producten ontwikkelt op basis van zijn gepatenteerde, transdermale DermaSys® geneesmiddelentoedieningstechnologie en zich momenteel richt op seksuele gezondheid en pijn, kondigde aan dat het een financieringstransactie is aangegaan met Atlantis Investment Management Limited, een toonaangevende wereldwijde vermogensbeheerder.

Daarnaast is Futura een licentieovereenkomst aangegaan met Pride Century Ventures, een special purpose vehicle dat eigendom is van Co-High Investment Management Limited, voor de rechten om de actuele, op gel gebaseerde, zonder recept verkrijgbare erectiestoornisbehandeling MED3000 van de Vennootschap exclusief te ontwikkelen en te commercialiseren in China en Zuidoost-Azië.

Co-High zal de ontwikkeling, wettelijke goedkeuring en marketing van MED3000 in de regio financieren en Futura zal recht hebben op 50% van de regionale winst uit de commercialisering van MED3000 in de 50:50 samenwerking.

De wereldwijde markt voor receptgeneesmiddelen voor erectiele disfunctie wordt geschat op ongeveer US$ 5 miljard1 in de 15 belangrijkste markten, met de VS op de eerste plaats en China op de derde in termen van waarde. MED3000 zal naar verwachting later dit jaar worden goedgekeurd voor de EU-markt, en een kleine bevestigende studie is aan de gang voor goedkeuring in de VS.

Hoe Agio Capital hielp

Agio introduceerde Futura Medical bij potentiële Chinese strategische partners en investeerders en ondersteunde de financiële transactie van Atlantis Investment Management evenals de onderhandelingen met Co-High Investment Management.

Lees voor meer informatie het volledige persbericht.