Boots on the ground
Team
agio capital logotype white

Roel Van Ranst

Director Agio Capital

Roel Van Ranst is Director Industry en behaalde een diploma Economie (2001) en een MBA aan de Flanders Business School (2005). Na een carrièrestart bij EY maakte hij de overstap naar corporate finance, waar hij meerdere transacties begeleidde. Tussen 2008 en 2014 was Roel verantwoordelijk voor de Buy&Build acquisitiestrategie van Senior Living Group, nu Korean, met een jaarlijkse omzet van meer dan 3 miljard euro. Na een succesvolle exit trad hij in dienst bij Agio Capital als Director Industry.

Wanneer ben je bij AGIO Capital begonnen en hoe ben je met ons in contact gekomen?
Ik ben bij Agio Capital gekomen, laat in de zomer van 2019. Op dat moment zat ik een beetje tussen twee banen in en kwam ik opnieuw in contact met Philippe Van den Broecke. We kenden elkaar van een vorige deal waar we aan weerszijden van de tafel zaten. We herinnerden ons onze harde onderhandelingen nog levendig en besloten toen dat het voor onze klanten beter zou zijn om samen te werken dan tegen te werken.

Waarom ben je bij ons gekomen?
Agio is van oorsprong een advocatenkantoor. Maar het is een ongewoon kantoor: het team van advocaten realiseerde zich op een bepaald moment dat er meer kon worden gedaan met hun groeiende netwerk van contacten dan alleen juridisch advies: bedrijfsstrategisch advies, missies op het gebied van bedrijfsfinanciering, commerciële partnerschappen, enz. Maar ze realiseerden zich ook dat deze diensten andere vaardigheden en competenties vereisten. Voeg daar nog een laag van internationalisering aan toe in de richting van China (waar we kantoren hebben) maar ook elders, en je krijgt een vrij unieke cocktail. Ik denk dat deze elementen de vruchtbare bodem hebben gecreëerd waarin het zaadje van Agio Capital is geplant en is uitgegroeid tot een ecosysteem dat een full-service pakket kan leveren.

Wat vind je leuk aan je werk? Wat is je favoriete onderdeel?
Het is al eerder gezegd door sommige van mijn collega’s, maar ik heb de luxe om voortdurend interessante mensen te ontmoeten die proberen betere bedrijven op te bouwen. Dat is niet alleen inspirerend, maar het geeft ook veel voldoening om die klanten en bedrijven te kunnen helpen bij unieke projecten. In tegenstelling tot wat mensen misschien denken, draait onze consultancy business veel meer om soft skills dan om hard skills: de beste deals zijn die deals waar het vertrouwen tussen de partijen groot is omdat ze begrijpen dat ze elkaar nodig hebben om de deal te laten slagen. Het is dan onze missie om dat in steen te zetten.

Wat zijn je hobby’s? Wat doe je in je vrije tijd?
Vroeger was ik een fervent fietser, maar een paar jaar geleden heb ik golf ontdekt. En het gezegde is waar, als je eenmaal verslaafd bent, is er geen ontkomen meer aan. Dus bij elke gelegenheid die ik krijg, haal ik de tas tevoorschijn. Ik ben ook weer begonnen met lezen. Ik heb de neiging om boekaanbevelingen op mijn LinkedIn pagina te zetten. Dus ga eens kijken!

En tot slot, waarom is AGIO anders dan de rest?
Het is nogal politiek incorrect om te zeggen dat we op elk vlak de beste zijn, dus hou ik het bij het volgende: we hebben een unieke stijl, een unieke aanpak, een uniek dienstenaanbod, een uniek ecosysteem, een uniek kantoor, een uniek team, enz. Om nog maar te zwijgen van het feit dat we ook gepassioneerd zijn over wat we doen. Je kunt ons enthousiasme waarschijnlijk bijna “voelen” als je met ons praat.