Boots on the ground
Team
agio capital logotype white

Patrick Tjok Joe

Associate Director Agio Capital

Patrick vervoegde Agio als Business Analyst in Healthcare in de begindagen van het bedrijf, na het behalen van zijn doctoraat in translationele immunologie & infectieziekte vaccins aan de Universiteit van Brussel (2018). Tijdens zijn doctoraat speelde hij een sleutelrol in verschillende internationale onderzoekssamenwerkingen & publiek-private partnerschappen, en behaalde hij een bijkomende Master in Management aan de Solvay Brussels School of Economics & Management (2018). Met behulp van deze dubbele achtergrond in wetenschap & business, ondersteunt hij momenteel de Agio gezondheidszorg vanuit het Europa kantoor in België.

Wanneer ben je bij AGIO Capital begonnen en hoe ben je met ons in contact gekomen?
Ik kwam 3 jaar geleden bij Agio bij de start van onze gezondheidszorg vertical direct na mijn PhD via Henk Joos, onze directeur. Ik ontmoette hem 2 jaar voordat ik bij Agio kwam op een van de carrière-evenementen van Flanders.Bio, het Biobizz Café. Ik was te laat op het evenement en kon niet vinden waar het evenement werd gehouden in het enorme bedrijfsgebouw, om nog maar te zwijgen over het feit dat de ontvangsthal al donker en verlaten was. Gelukkig zat er iemand op een bankje vlakbij de ingang die zo vriendelijk was om me naar de Biobizz cafézaal te brengen. Hij bleek de directeur van Flanders.Bio te zijn, Henk Joos! We hadden een paar leuke babbels (aangevuld met Belgische biertjes) tijdens het evenement over carrièrepaden in business development en Henk’s ervaring van 30 jaar in het veld. 2 jaar later, toen ik mijn PhD aan het afronden was, kreeg ik een bericht van hem met de vraag of ik bij Agio wilde komen werken als analist. Natuurlijk zei ik ja!

Waarom ben je bij ons gekomen?
Tijdens mijn doctoraat heeft ons lab een biotechbedrijf opgericht dat me heeft geïntroduceerd in de wereld van risicokapitaal en de biotechindustrie. Als beginnend promovendus kom je zelden in contact met de privésector, laat staan met durfkapitaal, strategie en C-level executives, dus ik had ontzag voor deze nieuwe wereld die voor me openging. Opeens realiseer je je dat je onderzoek en ideeën verder kunnen gaan dan publicaties en dat translationele geneeskunde meer wordt dan alleen een mooie term, maar iets dat echt is en dichter bij de patiënt staat. Vanuit mijn PhD-onderzoeksbeursverdedigingen ontwikkelde ik ook al vroeg een enorme interesse in het presenteren en verdedigen van projecten, en dus klonk het hele concept van pitchen voor investeerders en geld inzamelen me heel gaaf in de oren. Toen de spin-off vervolgens een Serie A van € 24 miljoen ophaalde, inspireerde me dat echt om een carrière buiten de academische wereld na te streven in de richting van bedrijfsontwikkeling en financiën. Ik had natuurlijk nooit verwacht dat ik bij Agio zo snel in die wereld terecht zou komen!

Wat vind je leuk aan je werk, wat is je favoriete deel?
Ik moet mezelf nog steeds knijpen als ik mag praten met leidinggevenden, investeerders en andere professionals die al 10 keer langer in het vak zitten dan ik. Elk gesprek leer je van hun ervaringen en feedback en misschien maak je wel nieuwe vrienden. Onze samenwerking met onze partners in China heeft me ook de kans gegeven om delen van mijn cultuur te herontdekken. Als 4e generatie Chinese immigrant is het makkelijk om het contact met je Chinese erfgoed te verliezen en de meeste verhalen die we te horen krijgen gaan ook over een slechte tijd in de geschiedenis van het land. Het geeft dus wel een beetje trots als je ziet hoe snel het land is gegroeid of als je door het futuristische financiële district van Shanghai loopt om op tijd bij je volgende vergadering te zijn.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?
Er is nog zoveel te leren bij Agio en het is echt mijn ambitie om in de nabije toekomst een volwaardige business developer te worden die op hoog niveau kan onderhandelen en deals kan sluiten. Mijn passie ligt echt bij het helpen groeien van bedrijven, dus ik wil mijn ervaring in de toekomst graag gebruiken om nieuwe ventures & biotechs te helpen opbouwen. Ik denk dat het een gaaf volgend avontuur is om midden in de actie te zitten in plaats van een externe adviseur te zijn, hoewel Agio genoeg mogelijkheden biedt om beide te doen.

Wat zijn je hobby’s, wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd doe ik graag aan kickboksen, omdat het mijn geest scherp houdt en een leuke afwisseling is van de hele dag achter mijn bureau zitten. Ik houd ook van fotografie en meerdaagse wandeltochten tijdens vakanties. Er is iets heel ontspannends aan slapen in de natuur en alleen maar denken aan van punt A naar B komen met alleen je voeten. Ik ben ook begonnen met salsadansen, maar dat is tot nu toe een heel vernederende ervaring geweest!

En tot slot, waarom is AGIO anders dan de rest?
Elk project dat we aannemen is een nieuw avontuur, elk met zijn eigen uitdagingen en puzzelstukjes. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de life sciences markt, vooral in China, echt dynamisch is en voortdurend evolueert, dus je moet niet alleen de case van de klant begrijpen, maar ook de markt heel goed in de gaten houden. Ik denk dat dit 2 dingen zijn die we heel goed doen bij Agio, omdat we zowel in Europa als in China met beide benen op de grond staan, en omdat we een heel divers team hebben met zowel een wetenschappelijke achtergrond als ervaren ondernemers die al eerder succesvolle bedrijven hebben opgebouwd en de uitdagingen kennen. Ons team is ook erg hecht en in principe werken we aan elk project samen met de hele groep, waarbij we ervoor zorgen dat we elke hoek van de zaak bekijken en optimaal gebruik maken van onze verschillende achtergronden. Open communicatie en vertrouwen zijn belangrijke thema’s in onze groep en ik denk dat dit echt het verschil maakt voor onze klanten.