Boots on the ground
Team
agio legal logotype white

Jonathan Himpe

Partner Agio Legal

Jonathan is een veelzijdig advocaat met bijzondere expertise in het fiscaal recht en het sportrecht. Hij is de juridische rechterhand van ambitieuze ondernemers en atleten. Zijn praktijk bestaat zowel uit adviesverlening als uit geschillenbeslechting.

In 2018 werd Jonathan door de Europese voetbalfederatie UEFA benoemd tot één van haar tien Pro Bono Counsels. Daarnaast zetelt hij tevens in de disciplinaire organen van verschillende sportfederaties zoals o.m. de Vlaamse Taekwondo Bond en de Koninklijke Belgische Duivenliefhebbersbond.

Op academisch vlak is Jonathan als onderzoeker en docent verbonden aan de Law, Tax & Business Unit van de Universiteit Hasselt. Hij is tevens gastprofessor voor het vak “Sportwetgeving” aan de PXL Hogeschool.

Opleiding en ervaring

Jonathan voltooide zijn rechtenopleiding met grote onderscheiding (Universiteit Antwerpen, 2013) en behaalde vervolgens aanvullende diploma’s in het fiscaal recht (Universiteit Antwerpen, 2014) en in het internationaal en Europees handels- en vennootschapsrecht (Maastricht University, 2013).

Na vijf jaar een eigen kantoor geleid te hebben, besloot Jonathan in 2019 om Agio te vervoegen. Binnen Agio is Jonathan de verantwoordelijke partner voor de departementen sportrecht en fiscaal recht, alsmede voor de Hasseltse vestiging.