agio team tjorven masil header

Hallo, ik ben Tjörven Masil. Stagiair bij Agio Legal.


Hoe lang werk je al Agio Legal?

Sinds mei 2021, eerst als jobstudent en vanaf september 2021 voltijds als advocaat-stagiair. Ik ben meteen na het afstuderen van de Master in de Rechten beginnen werken.


Welke studies heb je gevolgd?

Ik heb de eerste 2 jaren van de Bachelor in de Rechten aan de KU Leuven afdeling Kortrijk gedaan. Het laatste bachelorjaar en de volledige masteropleiding aan de KU Leuven. Door de corona crisis ben jammergenoeg niet op Erasmus kunnen vertrekken.


Welke onderdelen van het recht behandel je?

Alles met betrekking tot publiek recht in de brede zin. Dus voornamelijk omgevingsrecht en energierecht. Maar er komen via het publiek recht vaak ook andere cases aan bod, zoals o.a. aansprakelijkheidsrecht of zelfs gemeentefiscaliteit.


Hoe ben je bij Agio Legal terechtgekomen?

Ik had de vacature online gevonden en heb hier meteen op gereageerd. Zo ben ik bij Ive Van Giel terechtgekomen.


Hoe ziet je werkdag eruit?

Dat is heel variërend, de meeste dagen werk ik aan een dagvaarding, verzoekschrift, conclusie of advies op het kantoor.

Op kantoor wordt elke middag samen gegeten, aangeboden door het kantoor. Hierdoor is de band met de collega’s ook uitstekend. Soms moet ik naar de rechtbank voor een zitting. In ons vakgebied zijn de zittingen voornamelijk in Brussel, wat een halve daguitstap is. Gelukkig heeft Agio Legal ook een kantoor in Brussel waar wij terecht kunnen.

Jaarlijks proberen wij ook enkele studiedagen bij te wonen, wat steeds heel interessant is.


Hoe ervaar je je stage?

De stage bij Agio Legal is een heel leerrijke ervaring. De begeleiding van de stagiairs heeft prioriteit. Maar er wordt toch voldoende ruimte gelaten om dossiers met een verantwoorde mate van zelfstandigheid te behandelen. Je wordt bij alle aspecten betrokken en je bent meer dan een nummer.

Ik word behandeld als een volwaardig lid van het team en krijg ook voldoende appreciatie voor het werk dat verricht wordt. Dat is fijn en werkt heel motiverend.


Waarom zou je Agio Legal aanraden bij andere net-afgestudeerden?

Het is de ideale plaats is om het métier te leren. Je leert zowel een advies opstellen als proceshandelingen uitvoeren. En je bent nauw betrokken bij het contact met cliënten.

De collega’s zijn heel aangename mensen met verschillende interesses, die tijdens de middaglunch uitgebreid besproken kunnen worden. Je kan ook steeds op de collega’s rekenen voor juridische hulp of begeleiding.

De ligging in het centrum Van Antwerpen, op het Zuid, is de ideale plek voor een toffe lunch of een gezellige afterwork. Vanuit het kantoor worden ook de sociale evenementen, zoals activiteiten van de Balie Antwerpen, studiedagen of recepties, aangemoedigd. Je hebt evenwel vrije keuze om hieraan deel te nemen.


Lijkt een nieuwe uitdaging bij Agio Legal iets voor jou?

Ontdek hier alles over de Agio Case Day.

En misschien word jij wel onze nieuwe collega.