09 Agio Portret Individuele Selects Export S40

Hallo, ik ben Stefanie Baeten, vennoot bij Agio Legal.

Hoe lang werk je al bij Agio?

Ik werk bij Agio sinds de oprichting in 2014. Daarvoor heb ik nog bij enkele andere kantoren gewerkt, zoals Allen & Overy, Mark Van Ranst Vermeersch & Partners en Astrea.


Welke studies heb je gevolgd?

Ik heb, toen nog de tijd, mijn licentiaat rechten en handelswetenschappen behaald en vervolgens mijn ma-na-ma vennootschapsrecht in Brussel.


Welke onderdelen van het recht behandel je?

In het algemeen behandel ik het vennootschapsrecht, doe ik overnames van bedrijven en sta ik de cliënten bij in de herstructureringen van hun bedrijf. Dit gaat vaak gepaard met een procedure van gerechtelijke reorganisatie.


Wat je werk houdt exact in?

Mbt. algemeen vennootschapsrecht: Dit is voornamelijk transactiewerk, nalezen van term sheets, due diligence onderzoek, de klanten begeleiden in een koop-verkoopovereenkomst en gesprekken met potentiële investeerders of aandeelhouders.

Verder verzorg ik ook de algemene corporate housekeeping van vennootschappen. Ook ingeval er geschillen ontstaan tussen aandeelhouders of bestuurders, wordt dit opgevolgd door het kantoor.

Mbt. herstructureringen: Zoeken naar mogelijke investeerders, begeleiding in een kapitaalverhoging. In het kader van een procedure gerechtelijke reorganisatie begeleidt AGIO de procedure van A tot Z alsook de contacten met de schuldeisers, gedelegeerd rechter.

Verder is nauw contact met uw klant en korte opvolging van vragen van schuldeisers/stakeholders van cruciaal belang.


Hoe ziet je werkdag eruit?

Ik start rond half 9 en dan check ik mijn e-mails. Later op de dag heb ik meestal vergaderingen op kantoor of bij de cliënt. Het is voor mijn afdeling eerder uitzonderlijk dat ik naar de rechtbank moet.

Indien er een stagiair meewerkt aan het dossier, proberen we de stagiairs steeds mee te nemen naar de rechtbank om hen te laten zien hoe alles verloopt, zodat ze in een latere fase zelfstandig naar de rechtbank kunnen gaan.


Waarom heb je voor dit domein gekozen?

Ik heb hiervoor gekozen omdat ik ook geïnteresseerd ben in het financiële aspect. Vandaar ook mijn bijkomende studies handelswetenschappen.

In het kader van de overnames alsook van herstructureringen is het belangrijk dat je cijfers kan lezen en een economische achtergrond hebt. Hierdoor kan ik onze cliënten nog beter adviseren en bijstaan.


Waarom Agio Legal?

Ik ben ondertussen vennoot met veel verantwoordelijkheid. Dat maakt de job zeer uitdagend. Agio Legal is een ondernemend kantoor, dus als je initiatieven hebt om cliënten te verwerven of actief meedenkt aan de groei van het kantoor, zijn die ideeën steeds welkom.

Agio maakt het mogelijk om jezelf te ontplooien. Verder is er weinig hiërarchie tussen de vennoten en de medewerkers en dat maakt de samenwerking erg aangenaam.