agio team margot van looy header

Hallo, ik ben Margot van Looy. Advocaat bij Agio Legal.

 

Hoe lang werk je al Agio Legal?

Ik werk sinds 2016 bij Agio Legal. Dat is ondertussen al bijna 6 jaar. Ervoor werkte ik bij Nardis. In 2015 ben ik mijn stage begonnen bij Nardis. En daarna ben ik met mijn toenmalige patron bij Agio Legal terechtgekomen gekomen.


Welke studies heb je gevolgd?

Ik heb rechten gestudeerd aan de Vrije Universiteit Brussel.


Welke onderdelen van het recht behandel je?

Enerzijds doe ik voornamelijk insolventierecht. Meer bepaald het bijstaan van ondernemingen in moeilijkheden en GRP’s (gerechtelijke reorganisatie procedures).

Daarnaast doe ik ook litigation, heel breed. Allerlei soorten van gerechtelijke procedures in het burgerlijk recht. Dit kan gaan van huurzaken tot overeenkomsten, noem maar op. Daarnaast doe ik ook nog verkeersrecht en strafrecht binnen het kantoor.


Wat houdt exact in?

Het adviseren en bijstaan van cliënten in de meest uiteenlopende gerechtelijke procedures. De briefwisseling naar cliënten en advocaten. Maar ook naar rechtbanken of andere instanties. Verder houdt dit ook in dat er conclusies worden opgemaakt. En dat je vervolgens zaak gaat pleiten op rechtbank.

Ikzelf vind zowel het adviseren van de cliënten en het pleiten een van de leukste dingen om te doen. Natuurlijk gaat er wel enige ervaring aan vooraf. In het begin zal je als startende advocaat meegaan met een ervaren advocaat. Op die manier kan je eerst kijken hoe het allemaal verloopt. En in een latere fase zal het zeker zijn dat je zelf eens kan gaan pleiten.


Hoe ziet je werkdag eruit?

Ik start mijn dag vaak op de rechtbank. De meeste zittingen zijn in de voormiddag. Daarna kom ik naar kantoor en doe ik voornamelijk briefwisseling, maar ook het opstellen van conclusies. Dus meer het bureauwerk. Maar evengoed het ontvangen van cliënten, zowel digitaal als op kantoor.

In het kader van de GRP’s gaan we ook op plaatsbezoek gaan. Dat maakt het heel afwisselend.


Waarom heb je voor dit vakdomein gekozen?

Er is veel afwisseling. Geen enkel probleem of geen enkele zaak is dezelfde. Er is ook veel menselijk contact binnen deze job. Zowel met de cliënten als met de andere advocate. En natuurlijk het contact op de rechtbank.


Waarom heb je voor Agio Legal gekozen?

Het is een beetje zoals onze slogan, “Work hard play hard”.

Enerzijds zit de sfeer op kantoor en tussen de collega’s heel goed, heel gemoedelijk. Maar is er wel echt een werkethiek. We werken heel hard en dit wordt heel goed omkaderd.Er is een nauw contact met de vennoten. En dat maakt de afstand tussen de vennoten en de medewerkers niet onoverkomelijk groot. Iedereen is steeds toegankelijk voor vragen en samenwerkingen.

Dit is voor mij echt een meerwaarde bij Agio Legal. Zeker als startende advocaat heb je in het begin veel vragen. Er komt redelijk veel op je af en dan is het altijd wel leuk om ervaren advocaten om je heen te hebben waarbij je kan aankloppen.

 

Lijkt een nieuwe uitdaging bij Agio Legal iets voor jou?

Ontdek hier alles over de Agio Case Day.

En misschien word jij wel onze nieuwe collega.