003 Portret Studio Sessie 4 Export S40

Hallo, ik ben Lies de Mulder. Stagiaire bij Agio Legal.


Hoe lang werk je al Agio Legal?

In juli 2022 ben ik afgestudeerd als Master in de Rechten. En in augustus ben ik meteen als zomerstagiaire mogen beginnen bij Agio Legal. Op 1 september heb ik dan de eed afgelegd om te beginnen als advocaat-stagiair.


Welke studies heb je gevolgd?

Ik heb de Bachelor en de Master Rechten gevolgd aan de Universiteit van Antwerpen. Tijdens de masteropleiding heb ik ook het statuut van aspirant-onderzoeker gehad, waardoor ik me heb kunnen verdiepen in het insolventierecht. Hierdoor is de interesse groter geworden in dit domein.


Welke onderdelen van het recht behandel je?

Dat is voornamelijk het insolventierecht. Maar vennootschapsrecht en verbintenissenrecht komen ook zeker aan bod.

 

Wat houdt dit exact in?

Dit gaat over het begeleiden van herstructureringen. Onder meer het openen van de procedure van de gerechtelijke reorganisatie tot de schuldeisers in kennis stellen van de procedure en het reorganisatieplan en de stemmingszitting als laatste stuk.

Ik vind het curatele gedeelte ook heel interessant. Maar het is toch altijd positiever om een onderneming nog te kunnen redden in plaats van dat het moet eindigen in een faillissement.


Hoe ziet je werkdag eruit?

Ik kom rond 09u00 aan op kantoor. In het begin is het voornamelijk een kantoorjob. Maar ik ben toch al enkele keren meegegaan naar de rechtbank. Als stagiair probeer ik veel op kantoor te zijn, omdat ik denk dat dat beter is. Je ziet en leert veel. Mijn werkdag duurt ongeveer tot 18u30.

Overdag doe ik de studie van dossiers, heb ik besprekingen met collega’s en stel ik juridische documenten op, zoals een dagvaarding, verzoekschriften en conclusies.


Waarom heb je voor dit vakdomein gekozen?

Het is moeilijk om uit te leggen waarom je op iets verliefd bent geworden. Het moment dat ik insolventierecht had als basisvak, wist ik meteen dat ik daarmee verder wilde. Ik heb hier ook mijn thesis over geschreven. 

Op het vlak van insolventie is Agio Legal een hele grote speler. Dat heb ik ontdekt toen ik met één van de vennoten, Stefanie Baeten, sprak. Ik heb geen moment getwijfeld en mijn cv met motivatiebrief binnengebracht en toen mocht ik op gesprek komen. Kortom, als je insolventierecht wilt doen, dan moet je bij Agio Legal zijn.


Waarom zou je Agio Legal aanraden?

Ik zou Agio aanraden voor de spontaniteit en de aangename sfeer die hier hangt. Niemand hoeft hier aangesproken te worden met mevrouw, meneer of Meester. Vanaf het eerste moment had ik een fijn gevoel. Je mag bij hier altijd je mening geven. Ook de collegialiteit staat hier centraal. Er is daarbij een heel sterk groepsgevoel.

In dossiers werk je vaak samen met anderen, dus zit je vaak in dezelfde flow. Je kan dan praten en discussiëren met collega’s over dossiers omdat ze allemaal betrokken zijn. De ondernemingen waarvoor Agio werkt zijn vaak groot en gekend en dat maakt een dossier direct uitdagend.

Om de werkdruk even te laten verdwijnen zijn er ook spontane niet-werk-gerelateerde activiteiten, waardoor het groepsgevoel nog meer naar boven komt.

 

Lijkt een nieuwe uitdaging bij Agio Legal iets voor jou?

Ontdek hier alles over de Agio Case Day.

En misschien word jij wel onze nieuwe collega.