Boots on the ground
Cases
agio case logo pronovem

“Ik wil mijn bedrijf integreren in een internationale groep”

WIE IS DE KLANT?

Pronovem IP Group is een groep IP-beheerbedrijven die actief zijn in West-Europa. De groep is al 40 jaar actief in de sector en was een van de topaanbieders in elk van zijn geografische markten. De groep biedt een volledig dienstenpakket aan op het gebied van patenten, handelsmerken, modellen, auteursrecht, IP-licenties en -acquisitie, IP-geschillenbeslechting en de waardebepaling van IP-rechten.

 

WAT WAS DE UITDAGING VOOR DE KLANT?

Het bedrijf is een familiebedrijf dat de Pronovem Groep wilde afbouwen en integreren in een internationale groep met Belgische en Zwitserse activa.

 

WELKE OPLOSSING HEBBEN WE GEBRACHT VOOR DE KLANT?

Agio was langdurig betrokken bij het opzetten van de financiële verslaglegging en het stroomlijnen van de bedrijfsstructuur. We onderhandelden over de beste oplossingen met het management in verschillende landen, wat leidde tot een afsplitsing van de activa in Lux & Frankrijk

Agio gaf full-fledge M&A assistentie bij de integratie (verkoop) van de Belgische, Nederlandse en Zwitserse activa aan AWA, een Zweedse marktleider en post-deal assistentie bij de integratie en het opschonen van de resterende juridische structuren

Dit heeft geleid tot het uitstappen van de familie-aandeelhouders op elk niveau in een deal die de toekomst van elk van de lokale activiteiten veiligstelde en een succesvolle afronding van een complexe grensoverschrijdende deal met herinvestering van het management op topniveau.